Galatea

KTK-III, SHLA-III, YLA3

KutsumanimiGalatea RekisterinumeroVH00-017-4117
Rotushetlanninponi Säkäkorkeus100cm
Sukupuolitamma Värimusta
Syntymäaika30.06.2005 Suomi 20v Koulutustasohelppo A, re 80cm
OmistajaJannica (VRL-04799) Ex-omTuontikeskus Alegre

Luonne

Galatea on todella kiltti ja luotettava lastenponi. Se rakastaa lapsia ja toimii kaikenlaisilla lapsilla ja nuorilla hyvin sekä hoitaessa että ratsain. Galatea soveltuu mainiosti myös terapiahoidokiksi ja ratsuksi. Toisia hevosia kohtaan Galatea osaa olla pomottava ja toimii kiltin luonteensa vuoksi hyvin pihaton portinvartijana. Galatea on helppo poni ja sen kanssa onnistuvat kaikki toimenpiteet kengityksestä eläinlääkäriin ja pesuihin. Myös ratsuna Galatea on helppo ja toimiva kaikentasoisilla. Lempeän kuoren alta paljastuu myös tarvittaessa reipas maastoilija ja kilpakumppani. Esteillä tamma ei ole ehkä ihan vasta-alkajien ratsu, sillä se saattaa innostua pukittamaan esteiden noustessa tai vauhdin kasvaessa liiaksi. Ainoa miinuspuoli tämän lisäksi tammassa taitaa olla se, ettei sitä voi jättää yksin tarhaan, koska se tulee lankojen läpi jäädessään yksinään ulos.

Sukutaulu

isä. Nemorande K
rnpäis 93
ii. Bosse Brottom
m 96
iii. Blossom of Sprite m 93
iie. Mindy m 93
ie. Binarande
rnpäis 98
iei. Argar Erik m 105
iee. Emila rtpäis 94
emä. Kiki af Bäcka
rt 95
ei. Q af Bäcka
m 96
eii. Q Monarch rt 95
eie. Netje Princess m 95
ee. Cici
rt 104
eei. Spotlight Curie mrn 105
eee. Poppy rtkrj 105

Jälkeläiset

Laatuarvostelut

YLA Laatuarvostelu

18.08.07 - YLA3 - 98p

KRJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

ERJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

SHLA Laatuarvostelu

28.02.19 - SHLA-III - 9 + 6 + 10 + 20 + 18 + 16 = 79p

Kantakirjaus

28.08.17 - KTK-III - 64p

Näyttelytulokset

VSN Näyttelyt

27.08.16 - RCH, 36.5p - tuom. Spookiness | Adina

Rotunäyttelyt

20.08.18 - II palk - tuom. Emmi N.

Kisatulokset

KRJ sijoitukset

30.06.17 - he A - 23/292 - KRJ Cup
31.12.17 - he A - 9/149 - KRJ Cup
31.08.18 - he A - 20/223 - KRJ Cup 31.10.18 - he A - 20/308 - KRJ Cup
30.11.18 - he A - 20/221 - KRJ Cup

Galatea on kilpaillut porrastetuissa loppuun.

ERJ sijoitukset

16.06.16 - 80cm - 2/18 - SHLA Cup
31.05.17 - 80cm - 12/130 - ERJ Cup
28.02.18 - 70cm - 3/65 - ERJ Cup
31.10.18 - 80cm - 8/105 - ERJ Cup
15.02.19 - 60cm - 3/18 - SHLA Cup


Galatea on kilpaillut porrastetuissa loppuun.

Valmennukset

03.07.17 estevalmennus, valm. Elisa Vaarala (181s)
Katsomosta hieman kauhisteltiin, kuinka pieni tamma selviäisi kahden orin kanssa valmennuksessa, mutta kaikki hevoset käyttäytyivät todella hyvin. Valmennuksen tehtävänä oli tehdä voltteja jokaisen esteen ympäri sarjaesteellä. Esteet sijoittuivat keskihalkaisijalle: ensin kaksi pystyä ja lopussa yksi okseri. Tehtävä aloitettiin ristikoilla ja lopuksi nostettiin okserin takapuomi 80cm. Ensin hypättiin sarjan ensimmäinen este, josta hevonen käännettiin voltille ja hypättiin sama este uudelleen. Tämä toistettiin jokaisen esteen kohdalla. Tehtävä vaati paljon keskittymistä sekä hevosen kuuliaisuutta.Musta ja pieni shetlanninponitamma Galatea oli ehdottomasti koko valmennuksen suloisin näky. Tamma pomotti oreja mennen tullen, eikä varmasti antanut niiden lähennellä yhtään ylimääräistä. Mitä estetehtävään tulee, pienestä koostaan huolimatta tamma suoritti sen loistavasti. Alkuun meno oli rauhallista ja tasaista. Ristikoilla Galatea jaksoi hyvin keskittyä, kääntyi mukisematta, eikä yrittänytkään lähteä ylittämään sarjan seuraavaa estettä. Jannica ratsasti poniaan taitavasti. Kun estekorkeus alkoi nousta, alkoi ponilla riittämään myös virtaa. Helpointa hevoselle olisi tässä tehtävässä jatkaa vain suoraan kohti seuraavaa estettä, varsinkin kun estekorkeus ja nopeus nousevat. Muutamalla ensimmäisellä voltilla Galatea protestoi pukittamalla ja tiputtamalla raviin, mutta kärsivällisellä ohjauksella Jannica sai poninsa suorittamaan tehtävän muutamaan otteeseen aivain virheettömästi. Ja kuinka hienosti tamma suorittikaan okserin!


24.07.17 estevalmennus, kirj. omistaja (155s)
Maanantain estevalmennukseen oli ilmoittautunut kolme ratsukkoa, joten ryhmät päätettiin yhdistää. Eenu, Christian ja Omppu olivat poneineen verryttelemässä kentällä saapuessani ryhmää vetämään. Verryttely oli hyvässä vaihessa, joten aloittelimme ravipuomeista pitkällä sivulla. Galatean verryttely ja puomityöskentely oli mukavaa seurattavaa ja tamma keskittyi hyvin, vaikka virtaa riitti. Tamman kanssa alkuverkat menivät myös mukavasti, vaikka samassa ryhmässä oli oripoikia huomiota viemässä. Puomeilta siirryttiin suoraan hyppäämään kahta sarjatehtävää, jotka oli sijoitettu pitkälle sivulle molemmin puolin. Ensimmäinen sarja oli yhden askeleen välillä ja innokkaalle Galatealle väli uhkasi ekoilla kerroilla jäädä vähän ahtaaksi. Harjoittelun kautta tehtävästä kuitenkin selvittiin molempien sarjojen osalta hyvin. Toinen sarjaeste oli myös kaksiosainen ja väliin tuli kaksi laukka-askelta, joka sopi myös energiselle ponille paremmin. Ponien päästyä tehtävien tasalle nostimme nämä pienet esteet 60cm korkeudelle ja kaikki saivat tulla vielä kertaalleen tehtävät. Lopuksi muut pääsivät jo ravailemaan loppuraveja ja otimme 80cm korkeudella sarjat vielä kerran Ompun ja Christianin kanssa, jotka tekivät oikein hyvää työtä, etenkin pikkuinen Galatea Christianin avustuksella!03.01.18 estevalmennus, valm. Molly (216s)
Olin Adinan ponitilalla jo hyvissa ajoin ennen valmennuksen alkua. Menin valmiiksi maneesiin jossa olimme Jannican kanssa sopineet tapaavamme valmennuksen merkeissä. Hörpiskelin huoltoasemalta ostamaani kahvia ratsukkoa odotellessani. Tänään valmennettavanani olisi pieni shetlanninponitamma Galatea, joka pian jo saapuikin maneesille. Olin aivan ihastunut pieneen mustaan tammaan! Se oli niin suloinen.. Pyysin Jannicaa verryttelemään itsenäisesti tehden paljon voltteja ja taivutteluja temponvaihteluita unohtamatta. Ponin pitää olla hyvi kuulolla, sillä tänään tehtäisiin tarkuutta vaativia tehtäviä. Seurasin verryttelyä samalla kun kokosin esteitä oikeille paikoilleen. Jätin pari estettä ihan pieniksi jotta niitä voisi tulla verryttelyhyppyinä. Aloitimme hyppäämisen ihan vain yksittäisistä esteistä. Galatea oli innoissaan ja pukittelikin esteiden jälkeen hieman, mutta ratsastaja pysyi hienosti kyydissä. Pian olikin jo radan vuoro. Ensin se tultaisiin aivan normaalisti, mutta seuraavalla kerralla mahdollisimman lyhyillä teillä. Vauhti hieman kiihtyi loppua kohden mutta muuten rata meni hyvin, joten annoin luvan tulla lyhyillä teillä. Galatean meno näytti helpolta ja sujuvalta, onhan se pieni ja katterä. Pieni koko tosin hirvitti välillä isommilla esteillä kun näki, että askel ei ihan osunut mutta tamma kuitenkin selvitti esteen puhtaasti. Pyysin ratsukkoa tulemaan radan vielä kerran ja keskittymään etäisyyksiin paremmin, vaikka sitten pidemmät tiet mutta ponnistuspaikat pitäisi saada kohdilleen ja tahti pysymään tasaisesti koko radan. Tällä kertaa rata oli jo palon mukavampaa katsoa ja tietkin pysyivät lyhyinä. Lopettelimme tähän hyvään suoritukseen ja annoin Jannican verkata loppuverryttelyt itsenäisesti.07.03.18 estevalmennus, valm. Sonja (300s)
Shetlanninponitamma Galatean selkään oli tällä kertaa päässyt vähän pienempi ratsastaja, jonka hyppyura ei vielä ollut pitkällä. Estekorkeus päätettiin pitää suurimmaksi osaksi alle 60cm esteissä, mutta ehkä lopputuntiin saataisiin otettua muutama vähän isompikin hyppy. Ratsastaja keventeli alkuraveja molempiin suuntiin ympyröitä tehden, ohjeistin pitämään kyynärpäässä kulman ja ratsastamaan ponia eteen parempaan tempoon ja sitten ottamaan vähän pidätteitä, jotta se saataisiin lyhenemään. Verryttelynä tultiin muutaman kerran pitkällä sivulla oleva puomikasa, jonka nostin vielä pieneksi ristikoksi. Verryttelyhyppyjen kanssa ei ollut ongelmia, pyysin ratsastajaa pitämään pohkeen kiinni loppuun asti esteen noustessa, jotta poni ei hidasta muutamaa viimeistä askelta ennen hyppyä. Tehtävänä tultiin suoraa linjaa ja sen jälkeen laukanvaihtoestettä ja okseria toisella pitkällä sivulla. Ensin esteet pidettiin pelkkinä puomikasoina, jotta kaksikko sai haettua niille hyvät tiet. Galatea lähestyi esteitä kuuliaisesti, vaikkei kuskina ollutkaan kovin kokenut hyppääjä. Esteet nostettiin ristikoiksi ja tehtävä tultiin uudestaan. Pyysin ratsastamaan ponia hieman paremmassa temmossa, pitämään käden rentona ja rauhassa ja pohkeen kiinni. Kaarteissa jouduin hiukan avustamaan maiskuttamalla, jotta laukka pysyi kunnolla yllä, mutta muutoin tehtävät sujuivat mallikkaasti. Kaksikon meno näytti olevan sen verran varmaa, että nostin ristikot esteiksi. Okseri jätettiin 40cm korkeuteen, linjan toinen este oli 60cm ja ensimmäinen 50cm, laukanvaihtoeste 50cm. Pyysin ottamaan kunnolla tempoa jo ympyrällä ennen radan aloittamista ja ratsastaja ratsasti tarmokkaasti kohti ensimäistä estettä ja myös toisesta, radan isoimmasta selvittiin pienen maiskutuksen saattelemana. Pyysin ylläpitämään laukkaa paremmin kaarteessa ja tyttö teki työtä käskettyä suorittaen laukanvaihtoesteen mallikkaasti. Poni jäi ristilaukkaan ja innostui jopa pieneen pukkiin seuraavassa kaarteessa, jonka seurauksena tempo ja tie okserille katosi. Pyysin nostamaan laukan uudelleen ja lähestymään okseria uudestaan ja yli mentiin ongelmitta. Pyysin tulemaan vielä kerran laukanvaihtoesteen ja okserin. Laukanvaihtoesteellä pyysin pitämään käden rentona ja antaa ponin laskeutua esteeltä kunnolla ennen pidätteen ottamista. Tällä kertaa laukka vaihtui hyvin ja kaarre okserille sujui mallikkaasti. Hyvän suorituksen jälkeen onnellinen tyttö pääsi ratsastamaan loppuverryttelyä ponin rentoutuessa hyvin.

Päiväkirja

00.00.0000, kirjoittaja: X
Ei merkintöjä.