Fantasy Fiona

VVJ-III

KutsumanimiFiona RekisterinumeroVH15-029-0148
RotuBRP (50%) Säkäkorkeus140cm
Sukupuolitamma Väriruunikko
Syntymäaika21.08.2013 GB 17v Koulutustasohe A / 100cm / helppo / noviisi
OmistajaJannica (VRL-04799) KasvattajaAmber Calligan

Luonne

Fiona oli Suomeen saapuessaan oikea kauhukakara, kertoo tammaa jonkin aikaa majoittanut ja kilpaillut Riella. Ajan myötä tamma on rauhoittunut paljon, mutta ei se ole vieläkään mikään unelmaponi kyllä hoitaessa. Sen vuoksi tamma kannattaakin hoitaa käytävällä, tai ainakin sidottuna, jos sen karsinassa haluaa laittaa. Varustaessa tamma on kova säheltäjä, eikä pelkää heittäytyä täysin toivottomaksi pomppien pystyyn esimerkiksi satuloidessa, jos jokin asia harmittaa. Tamman hoitajalta haetaan loputonta kärsivällisyyttä sekä hevosen käsittelytaitoa, tietynlainen huumorintajukin on varminta omata, niillä päästään jo pitkälle. Hoitotoimenpiteissä Fiona vaatii vähän tuumailua uusien asioiden kohdalla, mutta muutoin on ihan kelvollinen ja yhteistyöhaluinen, kunhan kaikki tehdään reippaassa tahdissa. Etenkin kengityksissä Fiona alkaa kuopimaan ja on joskus nuorempana myös hyppinyt pystyyn, mikäli kengitys vie sen mielestä liian kauan. Fiona on tottunut matkustaja, mutta lastautuu parhaiten toisen ponin perässä. Yksin lastatessa Fionan saa lastata liinan kanssa ja varata enemmän aikaa, mutta siten on tamma kyllä kyytiin aina saatu.

Selästä käsin Fiona on kuin eri poni, sillä on hyvät liikkeet ja se toimii pelkällä istunnalla, voisi sanoa jopa, että ajatuksen voimalla toisinaan.. Kovasti energiaa omatessaan tamma voi kyllä nähdä pieniä vihreitä miehiä etenkin kentällä ja maastossa, mutta siitä huolimatta tunti on yleensä ihan onnistunut, kun ponia uskaltaa ratsastaa eteen pööpöilystä huolimatta tai menee sen kanssa energisenä maneesiin. Maneesissa Fiona keskittyy parhaiten, kun ei näe mitään virikkeitä kuten kentällä ja maastossa, joita voisi kyttäillä työnteon asemesta. Fiona on kouluponina menevä ja yhteistyöhaluinen. Se osaa helppo A - tasolle saakka asioita ja on myös hypätessä mukava. Maastoesteillä sekä kenttäkisoissa Fiona vaatii enemmän työnsarkaa ja napakkuutta ratsastajalta, etenkin uusissa paikoissa. Fiona on melko rauhaton pitkien kilpailuiden oleskelija, joten pääasiassa sen kanssa osallistutaan vain päiväseltään kenttäkisoihin. Ajaessa Fiona on reipas, yhteistyöhaluinen ja sen kanssa on helppo suorittaa tarkkuutta vaativia pujotteluja sekä koulurataa vieraassakin paikassa. Fiona on tehnyt onnistuneen valjakkoponin uran meillä asuessaan ja myös osallistunut muutamiin arvokilpailuihin sijoittuen. Se malttaa keskittyä myös kestävyyskokeessa, mutta vieraammassa paikassa kuskilta vaaditaan napakkuutta ja tilanteen tasalla olemista sekä nopeita liikkeitä etenkin apukuskilta. Kotiajossa Fionaa on ajettu myös ihan koppakärryillä ja se on luotettava maastokaveri yksinään sekä parivaljakkona.

Sukutaulu

i. Whipping Wind
xx rn 160
ii. Windjammer
m 160
iii. Windstock m 159
iie. Winning Glory m 160
ie. Quidam
rn 161
iei. Beachcomber rn 167
iee. Quilin m 160
e. Fantasy Flurry
nf m 141
ei. Oki Doki
rn 146
eii. Opaleye rn 140
eie. Mellow Morrick trn 147
ee. Fantasy Felicity
m 145
eei. Evergreen m 144
eee. Fantasy Felta m 146

Jälkeläiset

Laatuarvostelut

KRJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

ERJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

KERJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

VVJ Laatuarvostelu

30.11.23 - VVJ-III - 79p

Näyttelytulokset

VSN Näyttelyt (60p)

12.02.23 - OCH - tuom. Launi, Sycamore Ponies
26.03.23 - RRCH - tuom. Tiikeri, Sycamore Ponies
26.11.23 - RRCH - tuom. Launi, Sycamore Ponies

Kisatulokset

KRJ sijoitukset

Kisannut porrastetuissa loppuun.
31.12.23 - he B - 2/111 - KRJ Cup

ERJ sijoitukset

Kisannut porrastetuissa loppuun.

KERJ sijoitukset

Kisannut porrastetuissa loppuun.
30.11.22 - helppo - 3/87 - KERJ Cup

VVJ sijoitukset

Kisannut porrastetuissa loppuun.
31.03.18 - noviisi yhdistetty - 3/96 - VVJ Cup
30.11.18 - noviisi yhdistetty - 1/110 - VVJ Cup
28.02.19 - noviisi yhdistetty - 8/92 - VVJ Cup

Valmennukset

10.03.23 valjakkovalmennus, kirjoittaja: omistaja (274s)
Olimme Fionan kanssa päätyneet valjakkovalmennukseen ystäväni Daryan tallille, jossa kävi kerran viikossa taidokas valjakkoajon opetus. Kerta oli meille ensimmäinen ja olimme viikon viettämässä lomaa Fionan kera hänen kotonaan Etelä-Suomessa, joten pitihän meidän valmennustakin lähteä kokeilemaan! Itsenäisten alkuverkkojen jälkeen rupesimme ottamaan reippaampaa käyntiä pitkät sivut ja mahdollisimman hitaasti lyhyet sivut. Täytyy sanoa, että varsinkin hitailla pätkillä oli Fiona kyllä elementissään! Valmentajakin naurahti tamman etanan vauhdilla etenevää lyhyttä sivua. Seuraavalla kierroksella saimme siirtää ponit käynnistä raviin ja jatkoimme samalla teemalla ottamalla lisättyä ravia ne pitkät sivut. Fionalla oli tänään tavallistakin lennokkaampi askel ja saimme oikein kivat lisäykset tehtyä valmentajankin mielestä. Ennen välikäyntejä otimme vielä muutamia siirtymisiä omaan tahtiin maneesin keskelle ponien kanssa. Ideana oli mahdollisimman reippaasti siirtyä takaisin raville, missä Fionaa sai kyllä alkuun komentaa jo ihan tosissaan eteen. Pikkuhiljaa alkoi tämäkin sujumaan, ja tamma otti paremmin takaosaa mukaan tehtäviin ja siirtymisiin ylipäätään.

Välikäyntien jälkeen otettiin kolmikaarista ravissa ja lisättiin vapaaksi jääneelle pitkälle sivulle lyhyet laukannostot ja takaisin raville siirrot. Fiona alkoi olla kunnolla vertynyt laukkaamisen jälkeen ja tuntui kevyelle edestä, mikä oli itselle ihan uusi juttu. Toki tamma ratsain kulki oikeinkin hienosti, mutta noviisitason poniksi se teki tänään töitä erittäin hyvässä muodossa ja saikin kehuja paitsi valmentajilta niin kaveriltani, joka ihasteli tammaa. Laukkaa otimme tänään maneesia ympäri lopuksi, siinä haettiin keveyttä sekä tasaista ja pehmeää kättä, jonka myötä ponit saivat jäädä ravailemaan eteen-alas. Loppukäyntien aikana saimme vielä vinkkejä omaan istuntaan koulukoetta koskien, yllättäen siinä oli aika paljon oppimista ryhdissä varsinkin, kun en koskaan tuolissakaan istunut ryhdikkäästi. Ratsastustaustasta oli kyllä hyvin apuja tässäkin. Käynnissä otettiin vielä vähän voltteja ja taivutusta tuntumalla, jonka jälkeen Fiona sai jäädä kävelemään vapaalla ohjalla ja lähdimme käymään lähimaastossa loppukäynneillä Daryan kanssa.

Päiväkirja

00.00.0000, kirjoittaja: X
Ei merkintöjä.