Daphne G!

KTK-II, KERJ-III

KutsumanimiDaphne, Anne RekisterinumeroVH15-035-0068
Rotuconnemara Säkäkorkeus147cm
Sukupuolitamma Väriruunivoikko
Syntymäaika04.01.2015 NL 17v KoulutustasoCIC2
OmistajaJannica (VRL-04799) KasvattajaTuulia T., ​Ratsutila Gateaway

Historia

Daphne G! sai alkunsa hyvän ystävättäreni elenin tarjotessa orejaan ulkopuolisten jalostuskäyttöön joulukuussa 2014. Aloin oitis käydä tarjolla olevia oreja läpi ja hetken kuluttua ehdotinkin elenille peräti yhdeksää yhdistelmää poneistani. Astutukset sopivat ystävättärelleni hyvin, joten lastasin oitis valitut tammat lentokoneeseen ja lennätin ne yksityiskoneellani oripoikien kotitilalle, missä tammat saivat viettää pari päivää. Daphnen emä Cherrymist Delphia oli vasta kuuden, joten Daphne olikin sen ensimmäinen varsa, minkä takia Delphian tiineyttä seurattiin tarkkaan. Yhdessä vaiheessa näytti siltä, että keskenmeno olisi lähellä, mutta loppujen lopuksi ongelmista selvittiin ja tammikuussa 2015 Cherrymist Delphia pyöräytti maailmaan ruunivoikon tammavarsan, joka sai hetken pohdinnan jälkeen nimekseen Daphne G!.

Luonne

Luonteeltaan Anne on hyvin rauhallinen ja elämään lunkisti suhtautuva tammaneiti, joka ei paljoa perusta hätäilystä. Tamma ottaakin mieluummin kaikessa rauhassa torkkuja hoitotoimenpiteiden suorittamisen aikana kuin pyörii ympäriinsä. Annen voikin näin ollen pitää hyvin vapaana karsinassaan hoitotoimenpiteitä suorittaessa, sillä tammalle ei tulisi mieleenkään lähteä omille retkilleen edes silloin kun karsinan ovi on unohtunut auki. Harjattaessa tamma vain nauttii saamastaan huomiosta eikä liikahdakaan. Kaviotkin Anne nostaa mukisematta ja pitää niitä ylhäällä niin kauan kuin on tarve. Varustettaessa Anne saattaa hieman pullistella, mutta muuten varusteet menevät sen päälle helposti. Talutettaessa tamma laahustaa hoitajansa perässä rauhallisesti eikä paljoa välitä ympäristönsä tapahtumista. Silloin tällöin Anne saattaa pysähtyä tienpientareelle ruohoa syömään, mutta se kuitenkin jatkaa matkaan heti kun riimunnarusta nykäisee vähän napakammin. Muiden hevosten seurassa neiti on asiallinen eikä sekaannu toisten hevosten tappeluihin.

Ratsastettaessa Annea voisi sanoa jopa laiskaksi, sillä välillä tuntuu ettei siihen tahdo saada liikettä sitten millään. Annea täytyykin tunnin alussa herätellä ihan kunnolla joskus jopa raipan avulla ennen kuin neidin moottori lähtee käyntiin. Kun Annen on kerran saanut hereille ei sitä kumminkaan täydy enää sen kummemmin patistella, sillä tammalla ei ole taipumusta luistaa työnteosta heti tilaisuuden tullen. Koulussa Anne ei ole kaikista omimmillaan, mutta kyllä tamma sitäkin vääntää kunnollisen alkulämmittelyn jälkeen Helppo A tasolle asti. Tamma on nimittäin hivenen jäykkä eikä näin ollen taivu vaativan tason koululiikkeisiin. Tottelevaisena ponina Anne kuitenkin yrittää aina parhaansa ratsastajansa hyväksi. Esteillä tiukat käännökset tuottavat jäykähkölle tammalle vaikeuksia eikä se näin ollen pystykään hyppäämään huonoista kulmista, joten sen kanssa olisikin hyvä valita hieman pidemmät tiet esteille. Vanhemmiltaan Anne on kuitenkin perinyt hyvän hyppytekniikan ja liiteleekin kevyesti vastaan tulevien esteiden yli kunhan lähestyminen esteelle vain on oikea. Maastoesteillä Anne suoriutuu tasaisen varmasti eikä kyttäile erikoisempiakaan esteitä. Tamma tosin saattaa hieman haparoida alastulossa, mikäli se joutuu hyppäämään alamäkeen. Maastossa Anne on pomminvarma eikä säiky tai kummastele mitään.
© Tuulia T.

Sukutaulu

i. Lochlann Pembroke
rnkm 146
ii. Cryff Catch Me
km 141
iii. If I Catch U rtkm 139
iie. Erusty Sueno Let rnkm 142
ie. Awana Inez
km 144
iei. Kinwood's Kenzo rnvkkkm 145
iee. Brookbank Dylan rnvkkkm 140
e. Cherrymist Delphia
vkk 148
ERJ-II
ei. Oldsfell's Guarana
rnvkk 147
eii. Guess Who rnkm 147
eie. Nidorina rnvkk 145
ee. Poniniemen Delphine
rnkm 148
KTK-III, Ch
eei. Tornado rn 144
KTK-II, Ch
eee. Cloonhill Bright Delphi rnvkkkm 148

Jälkeläiset

Laatuarvostelut

KERJ Laatuarvostelu

30.06.23 - KERJ-III - 81p

Kantakirjaus

28.02.17 - KTK-III - 66p
20.11.18 - KTK-II - 72p

Näyttelytulokset

VSN Näyttelyt

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

NJ Näyttelyt

20.03.16 - irtoSERT - tuom. Jannica, Storyteller's Connemaras
22.07.18 - irtoSERT - tuom. yersinio, Hopewood Connemaras

Kisatulokset

KERJ sijoitukset

Daphne on kisannut porrastetut loppuun, kisapisteet 40p.
30.04.19 - CIC2 - 1/50 - KERJ Cup, Kannelniemi
31.10.22 - CIC2 - 5/38 - KERJ Cup, Auburn Estate

Valmennukset

05.06.2023 estevalmennus, valmentaja: omistaja (289s)
Valmennuksen aikaan oli maneesissa kuhinaa ulkona vallitsevasta säätilasta johtuen, ei kuitenkaan liene yllätys, että meillä satoi vielä räntää järjettömällä tuulella varustettuna kesäkuun alussa Rovaniemellä.. Daphne ei pahemmin kelistä välittänyt, vaan työskenteli yhtä tasaisen varmasti kuin aina ennenkin. Alkuverryttelyn saitte tehdä itsenäisesti, eikä siinäkään Daphne pahemmin kiinnittänyt huomiota toisiin tehdessänne väistöjä ja voltteja puomirykelmien ympärillä. Daphne oli alkuverkasta asti hyvin avuilla ja harvinaisen vetreä. Siitä huolimatta saitte tehdä vielä puomityöskentelyä ravissa ja laukassa ennen kuin siirryimme varsinaisiin estetehtäviin. Aloittelimme kevyellä harjoituksella, jossa olin pitkänsivun keskelle koonnut puomin, pienen pystyesteen sekä toisen puomin joita saitte ruveta tulemaan lyhyehkössä laukassa. Tehtävä sujui alusta saakka hienosti, joten pian päästiin nostamaan puomienkin tilalle ensin ristikot ja sitten pystyesteet tässä vaiheessa estekorkeuden ollessa noin kuusikymmentä. Moottori lähti hyppyjen suhteen aina vähän hitaasti käymään tammalla, joten alun hyppelyt olivat aina hyvin varovaisia. Hyppyjen ja vetreytymisen ollessa hyvällä mallilla nostin pystyesteitä hieman. In-and-out harjoituksen jälkeen kertasimme ratana muutamia hyppyjä ympyrällä, joissa ratsastaja meinasi unohtaa työnteon kokonaan, sillä pyörivä laukka ja tahdikkaat lähestymiset hyppyineen meinasivat vähän löystyä tässä tehtävässä, etenkin kun se oli molemmille niin helppo.

Välikäyntien jälkeen jatkettiin sarjaesteellä treenaamista, jossa oli kahden pystyesteen lisäksi viimeisenä okseri. Kaikkiin väleihin tuli yksi laukka-askel, olin kuitenkin jättänyt okseria ennen vähän pidemmän välin, jossa ratsastaja joutui tosissaan laskemaan, hahmottamaan ja näyttämään tammalle mistä kuului hypätä. Apupuomia en siihen kuitenkaan laittanut, olihan molemmilla kuitenkin jo enemmän kokemusta niin rata- kuin maastoesteiltäkin. Lyhyen laukka-askeleen omaavalla tammalla oli alkuun tässä tehtävässä vähän ongelmia, mutta vähitellen sen idea alkoi selviämään molemmille osapuolille. Nostin lopussa vielä esteitä metriin, joka vähän auttoi hyppyä okserille, kun poni sai ottaa kunnolla vauhtia sille. Suoritukset paranivat tänään loppua kohden tosi paljon, vaikka eivät ne alkuunkaan mitenkään huonoja olleet. Loppuverkan saitte tehdä itsenäisesti ja siinäkin tuntui Daphnella vielä virtaa olevan.

Päiväkirja

00.00.0000, kirjoittaja: X
Ei merkintöjä.