Tallikierros

Adina sijaitsee kauniissa lapissa, ihanien kuusimaastojen keskellä, mutta kuitenkaan ei liian kaukana kaupungin palveluista (10km). Tiluksillamme on erinomaiset puitteet harrastaa, kilpailla ja pitää yksityishevosia. Tallirakennuksen lisäksi Adinassa on kaksi isoa kenttää, joista toisessa täysi estekalusto, iso maneesi erikoisesteineen sekä kouluaitoineen ja valjakkoharjoitukseen sopivat keilat. Lähiympäristö tarjoaa paljon lyhyitä ja pitkiä valaistujakin maastoreittejä, kaksi maastoesterataa sekä uittolammen. Tuntitoimintamme on pienimuotoista ja maneesi on aina yksityisten käytettävissä. Yksityisten käytössä on lisäksi kävelytyskone, ravirata ja pyöröaitaus.

Kesällä 2012 valmistunut nurmikenttä mahdollistaa vaativan tason kenttäkilpailut ja pidämme siellä myös toisinaan oman tallin maastoestekilpailuja. Pienen ratsastusmatkan päässä on käytössä laavu, joka on vapaasti tallilaisten käytössä aikuisen kanssa. Adina tarjoaa yksilöllistä hoitoa ja majoitamme niin orit, eläkeläiset, varsat kuin siitostammatkin. Meiltä löydät pohjoisen alueen laadukkaimmat varsapihatot lämpimine makuuhalleineen sekä tilavalla tarhalla. Pihatossamme on vapaa heinä ja kesällä laidunmahdollisuus. Leiriläiset majoittuvat kartanossa omassa kerroksessa, joten yksityiset saavat kesälläkin harrastaa omassa rauhassa. Tallialueemme on turvallinen, hevosystävällinen ja hoito hevoskohtaista. Keväällä 2021 valmistuva eläkekoti tarjoaa täysihoitopaikkoja eläkehevosen omistajille omassa rauhassa ja porukassa. Kevään aikana uusimme myös tarhoja ja teemme hiittisuoran raviradan läheisyyteen.

Adinan sydän on 1950-luvun kartanorakennus, josta löytyy Jannican ja Christianin asuintilojen lisäksi alakerrasta yöpymiseen tarkoitetut täysin uudistetut tilat leiriläisille, hoitajille, työntekijöille sekä tapahtumiin osallistujille. Kesäisin Adinassa on myös käytössä leiriläisille ja vakiokävijöille grilli- ja kesäkeittiöpaikka, jossa voi tehdä ruokaa tai nautiskella eväitä ulkona. Tiloja on myös mahdollista vuokrata juhlapyhinä, lomilla ja tapahtumien aikaan kysynnän mukaan, tilamme ovat myös vuokrattavissa kilpailujärjestämiseen.

Henkilökuntaamme kuuluu temperamenttisen kolmikymppisen tallinpitäjän ja ratsastuksenopettajan Jannican lisäksi hänen miehensä Christian, ratsuttaja Jack sekä tallimestari Meline ja keittäjä Laura. Raviponivastaavat Mandy ja Anni huolehtivat raviponien liikutuksesta sekä ottavat vastaan uusia kuskeja opastaen tehtäviin. Lisäksi tallilla liikkuu energinen 14-vuotias Jessica, Jannican siskontyttö, joka auttaa pikkuponien liikuttamisessa ja raviponien treenaamisessa selästäkäsin. Kilpailuttamisesta isommilla tasoilla sekä kansainvälisesti vastaa Jannican sisko ja Jessican äiti Christine. Adinaan otetaan joka vuosi myös uusia työntekijöitä sekä työelämään tutustujia tilaisuuksien mukaan, kysy rohkeasti, jos tarvitset työharjoittelupaikkaa!

Adinan tallipäivät ovat leppoisia, talli avataan kävijöille klo 8 ja suljetaan klo 21, viikonloppuisin klo 19. Hevoset tarhailevat pareittain tai isommissa laumoissa, kesäkaudet vuorokauden ympäri laiduntaen ja talvella noin klo 19 saakka. Tarhoista löytyy jokaiselle laumalle sopiva pohja hiekkatarhoista luonnontarhoihin koivikkoineen ja kivineen. Tarhaamme oreja myös lauta- ja putkitarhoihin. Tarhamme säilyvät kuivina vuoden ympäri, oikein sateisilla keleillä vaihdamme tarvittaessa tarhoja. Talvikaudella hevoset voivat myös tarhata isossa porukassa laitumilla.

Adina on pääasiassa ponitalli, mutta kasvatusrotujen valikoimaan on pikkuhiljaa lisätty suosituimpia kasvatusrotuja myöskin hevosen puolelta. Adina järjestää ahkerasti toimintaa kilpailujen ja näyttelyjen saralla sekä toimii ulkopuolisten kisojen järjestyspaikkana. Adinan useimmat kilpailut sopivat hyvin nuorten ratsukoiden harjoitteluun ja jokaisen kilpailun yhteydessä järjestetään myös matalia luokkia. Tallinpitäjä auttaa mielellään sinut virtuaalihevosten maailmaan, mikäli olet uusi tulokas, laita rohkeasti viestiä sähköpostiin tai foorumillamme. Adinassa suuressa roolissa on luotettava toiminta kasvatuksen osalta ja pyrimme kasvattien tasaiseen laatuun. Tulevaisuuden koti suunnitellaan varsan lähtökohtien ja uuden kodin odotusten suhteen yksiin. Varsamme ovat tyytyväisiä ja paljon käsiteltyjä yksilöjä, jotka ovat mutkattomia laumassa ja osana talliarkea. Arvostamme eläkehevosten stressitöntä elämää, joka mahdollistuu oman tallin rauhassa.

Muistithan tutustua myös tallikoiriimme Lahjaan ja Koraan sekä pörröiseen tallikissaamme Sälliin? Kesäaikaan löydät ulkotarhasta tallikanit Jessin ja Lollin sekä Jessin pennut Lunon ja Veran. Talvella puput asustavat tallissa omassa karsinassaan.

Tallin saavutuksia 2024

Lumiloikka (3.)
Lumirallit (2.)
Kallela Horse Show (BIS, LKV1 x3, LKV2 x 2, LKV3 x2)Arvostelut 2024

Arvosteluja saa halutessaan lähettää vapaasti sähköpostiin tai vieraskirjaan foorumilla.