K. Kanelin Kakara

KutsumanimiKakru RekisterinumeroVH23-018-0062
Rotusuomenhevonen Säkäkorkeus150cm
Sukupuolitamma Värirautias
Syntymäaika19.01.2022 Suomi 4v Ennätys | Startit37,5aly | 4: 0-0-0 (300v€)
OmistajaJannica (VRL-04799) KasvattajaKarolus

Luonne

Kakru on nimensä veroisesti vielä toisinaan lapsenomainen ja voi pukitella, jos on päässyt keräämään liikaa energiaa. Hoitaessa Kakru on kiltti, vaikka tykkääkin leikkiä riimunnarulla koko valjastuksen ajan.

Sukutaulu

i. Taneli
prt 153cm 24,3aly
ii. Kaneli-Taneli
trt 153cm 22,3aly
iii. Tauno prt 155cm 25,4aly
iie. Tuuliviiri prt 158cm 42,8aly
ie. Eliksiiri
prt 156cm 24,1aly
iei. Elostelija vprt 157cm 27,2aly
iee. Siiri tprt 153cm 47,4ke
e. Hampun Totuus
prt 153cm 32,6aly
ei. Totta vai Tarua
trt 153cm 22,6aly
eii. Totuuden Torvi prt 155cm 25,4aly
eie. Taru-Liisa prt 158cm 42,8aly
ee. Hampun Shamaani
vrt 156cm 26,2aly
eei. Hampun Miska vrt 159cm 27,9aly
eee. Sapnelli rt 153cm
ii. Kaneli-Taneli oli kauhavalainen valio-ori, joka ei liiemmin esittelyjä kaipaa. Liki 900 jälkeläistä maailmaan jättänyt ori tunnetaan parhaiten ravihevosten periyttäjänä, vaikka mukaan mahtuu myös tunnettuja kantakirjaoreja ja siitostammoja. Ori itse palkittiin kantakirjassa ykkösellä ja uralle mahtui kaikkiaan 250 starttia, joista voittoja 80kpl (voittosumma 170 000v€). Suurkilpailuihin Kaneli-Taneli osallistui elämänsä aikana useampaan voittaen niistä kaksitoista. Erityisesti rakenteen lisäksi orissa kehuttiin hyvää suoraa raviaskelta, kilttiä luonnetta ja mainiota ohjastettavuutta. Taisto lopetettiin 29-vuotiaana vanhuudenvaivojen myötä.
iii. Tauno oli myös Kauhavalta kotoisin ja juoksi urallaan 120 starttia voittaen näistä seitsemänkymmentä (voittosumma 6000v€). Ori palkittiin kantakirjassa toisella palkinnolla senkin kohdalla kiiteltiin hyvää luonnetta sekä ohjastettavuutta. Jälkeläisiä orilta jäi nelisenkymmentä, joista puolet on kilpaillut mainittavaa raviuraa, tunnetuimpana valio-ori Hallava. Tauno ehti saavuttaa lyhyen elämänsä aikana paljon ottaen huomioon, että se lopetettiin jo 10-vuotiaana suolikierteen vuoksi.
iie. Tuuliviiri on kauhavalainen hampppujouhinen ravitamma, joka juoksi urallaan vain jokusen startin keskittyen lähinnä siitostamman tehtäviin. Varsoja siltä jäi kahdeksan, joista yksi valio-ori. Tamma kantakirjattiin III palkinnolle ja vaikkeivät sen rakennepisteet ihan vakuuttaneet varsanostajia on luonne sillä kuitenkin täyttä kultaa. Tuuli viettelee eläkepäiviä kasvattajallaan ja täyttää pian korkeat 30 vuotta!
ie. Eliksiiri lappeenrantalainen I-palkinnon kantakirjatamma, joka ehti juosta urallaan lähes 300 starttia, joista totosijoille pääsi 75 kertaa (voittosumma 65 000v€). Suurkilpailuista sillä ei kertynyt kovasti kokemusta, mutta kuningatarkilvassa tamma oli toinen ja voitti lisäksi toisen suurkilpailun urallaan. Varsoja tammalta jäi viisi, joista yksi tunnetumpi juoksija. Siiri kuoli 17-vuotiaana varsomiseen myös varsan kuollessa.
iei. Elostelija oli II-palkinnon kantakirjaori, jolta jäi 40 jälkeläistä, näistä kuusi kilpaili tunnetun raviuran isänsä kavionjäljissä. Parhaten jälkeläisistä tunnetaan siitosoriinakin kunnostautunut Elohiiri. Luonteeltaan ori oli kiltti ja kantakirjalausunto kuvailee sen ajettavuutta kiitettäväksi. Suurkilpailumenestystä ori ei saavuttanut, mutta on jäänyt varmasti ihmisten mieliin muutoin. Elostelija kuoli 16-vuotiaana kotilenkillä verenvuodon seurauksena.
iee. Siiri on lappeenrantalainen siitostamma, joka kilpaili alle kymmenen starttia ja jäi tämän jälkeen kasvattajalleen siitoskäyttöön. Varsoja tamma ehti tehtailla tiukkaan tahtiin, kaikkiaan viisitoista. Näistä neljällä on takanaan vankka kilpailu-ura, tunnetuimpina jälkeläisinä orivarsat Hovi-Risto ja Paavali. Tamma on kantakirjassa II palkinnolla, mutta valitettavasti ei ole säilynyt tietoa sen tarkemmasta tuloksista. Siiri on viime kesänä täyttänyt kunnioitettavat 30 vuotta ja asuu tietojeni mukaan kasvattajansa pojalla.

ei. Totta vai Tarua on II-palkinnon kantakirjaori, joka jätti siitoksessa 50 jälkeläistä. Näistä puolet kilpaili raviuralla, kuusi tunnetumpaa mahtuu mukaan tähänkin joukkoon. Orin oma raviura katkesi ikävästi loukkaantumiseen, mutta se ehti kuitenkin juosta parinkymmenen tuhannen euron voittotienestit itselleen ennen sitä. Suurkilpailusaavutuksia ei uralle mahdu valitettavasti yhtäkään. Ori syntyi Iitissä ja viettää eläkepäiviään Kouvolassa tällä hetkellä.
eii. Totuuden Torvi ei liiemmin esittelyjä kaipaa ensimmäisenä miljoonan markan suomenhevosena. Orin kilpaura sisältää jännittäviä käänteitä ja kaikkiaan jopa viisikymmentä suurkilpailuvoittoa, mukaanlukien peräti kahdeksan kuninkuusvoittoa! Ura sisältää noin parisataa starttia, joista ori voitti peräti 160kpl. Torvelta jäi yli 700 jälkeläistä, joista tunnetuimpia kymmenen valio-palkittua oriita. Torvi lopetettiin parikymppisenä vatsalaukun syövän vuoksi.
eie. Taru-Liisa on taruakin ihmeellisempi ilmestys ainakin ulkonäöltään. Tamma ei nimittäin istu kovinkaan tarkasti perinteisen suomenhevosen muottiin ja onkin ollut aikaansa paljon edellä sporttisemman ravihevosmallin kasvatuslinjassa. Luonnetta kehutaan II palkinnon kantakirjalausunnossa hyväksi ja rauhalliseksi, samoin työmotivaatiota tarmokkaaksi, vaikka tamma ei ihan olekaan säväyttänyt tuomaristoa rakenteellaan ja taidoillaan nuorena kantakirjatessa. Liisalta jäi varsoja neljä, joista tunnetuin kymppitonnin voittosumman raveista itselleen juossut Vihtori, joka on myös Liisan ensimmäinen varsa. Toisetkin ovat kilpailleet raviuraa, mutta huomattavasti vaatimattomammin. Liisalla ei ole itsellään juurikaan starttikokemusta muutamia paikallisraveja lukuunottamatta. Liisa viettää eläkepäiviään mukavalla vanhalla pariskunnalla pihamaskottina Elimäellä.
ee. Hampun Shamaani tuo Kakrun sukuun kaivatun henkäyksen lapintaikaa ja huhutaankin, että sen omistaja on ollut oikea shamaani. Tamma on huolittu kantakirjaan jälkeläistön (15kpl) perusteella, vaikka sen omat tulokset ja rakenne jäävät vaatimattomiksi ennätyksen ollessa kuitenkin kovaluokkainen. Tamma eli viimeiset vuotensa Lahdessa, jossa se lopetettiin parikymppisenä vanhuudenvaivojen myötä.
eei. Hampun Miska on kotoisin Puumalasta ja on tuonut kattavan pohjan suomenhevoskasvatukselle 60 jälkeläisen voimin. Näistä tunnettuja mm. Leksa ja Priimus sekä kymmenkunta muuta kymmenentuhannen palkinnoille yltänyttä. Miska itse on juossut vain viisitoista starttia loukkaantumisen vuoksi, mutta silti ehtinyt koota kivan voittosumman itselleen (17 000v€). Rakenteen (I palkittu) ja sukunsa puolesta ori on kuitenkin ollut suosittu jalostuksessa ja hyväluonteinen motivoitunut työntekijä ei ole jäänyt huomaamatta tammamarkkinoilla. Miskan suku on myös hieman erilaisempaa linjaa kuin valtaosa nykyään käytössä olevista oreista, joten senkin puolesta on kiva nähdä meidän Kakrun kasvaessa mitä salaisuuksia suku tuo tullessaan. Miska lopetettiin 15-vuotiaana ähkyn vuoksi.
eee. Sapnelli ei edusta ehkä rakenteeltaan suomenhevosten parhaimmistoa eikä ole kantakirjassakaan ja on myös suvun ainoa hevonen kolmessa polvessa, jolta ei löydy raviuraa. Erilaisen suvun turvin Sapnelli on kuitenkin ollut kotipitäjässään Luumäellä siitoskäytössä muutaman kerran, joista toinen varsa kilpaillut raveissa muutaman startin.

Jälkeläiset

  • Kakru on siitoskäytössä

Laatuarvostelut

YLA Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

Kantakirjaus

Ei vielä arvosteltu.

Näyttelytulokset

VSN Näyttelyt

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

NJ Näyttelyt

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

Ravitulokset

Raviura

06.01.23 - tasoitusajo 2100m - 3/3 - 48,0ke - koelähtö hyväksytty (evm)
13.01.23 - ryhmäajo 1609m - 10/11 - 40,0aly - Power Trotters
14.01.23 - ryhmäajo 1609m - 10/10 - 40,5aly - Power Trotters
15.01.23 - ryhmäajo 1609m - 4/11 - 37,5aly - Power Trotters
16.01.23 - ryhmäajo 1609m - 10/10 - 42,0aly - Power Trotters

Villit ravit 0 sijoitusta

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

Valmennukset

00.00.0000, valmennus, valmentaja: X
Ei valmennuksia.

Päiväkirja

00.00.0000, kirjoittaja: X
Ei merkintöjä.