Hopearinteen Pilgrim

KTK-II, ERJ-II, YLA3, VWY-III, VWY-B

KutsumanimiPilgrim RekisterinumeroVH12-026-0334
Rotuwelsh D Säkäkorkeus146cm
Sukupuoliori Väriruunikko
Syntymäaika15.06.2011 Ruotsi 22v Koulutustasova B / 120cm / helppo / vaativa
Omistaja
Jannica (VRL-04799) Ex-omistajaAlegre

Luonne

Pilgrim on kokenut ja rauhallinen ori, mutta osaa kyllä testailla sekä hoitaessa että ratsain. Taluttaessa ori on kiltti ja antaa tarhasta hyvin kiinni. Varustaessa Pilgrim on rauhallinen, eikä pullistele edes vyötä kiristäessä. Pesuissa Pilgrim ottaa kaiken ilon irti, samoin uittaessa. Perusluonteeltaan Pilgrim on tasainen, rehellinen ja hyvin kiltti oriksi. Se on mainio herkkupeppu, jonka saa vaikka kävelemään etukavioillaan herkkujen toivossa. Kotoa poissa ollessaan ori on samanlainen kuin kotona, yhtä rauhallinen, mutta vieraiden tammojen kanssa Pilgrimin kanssa saa olla tarkempana kuin kotona, eli napakkuutta tarvittiin.

Ratsuna ori on kuuliainen ja sillä on kivat liikkeet. Esteillä Pilgrim on energinen eikä kiellä koskaan. Niin maastoesteet kuin erikoisesteet radalla sujuvat ongelmitta ja myös maastossa Pilgrim on varma ja rauhallinen. Kouluratsuna ori on osaava ja rauhallinen, tottelee pienetkin avut herkästi. Koululiikkeistä Pilgrim rakastaa väistöjä sekä avo- ja sulkutaivutuksia. Laukkaharjoituksissa, etenkin vaihdoissa ori voi innostua herkästi, mutta jarrut toimivat silti. Vesipetona ori on kuitenkin omiaan ja siksi sopiva valinta myös kenttäratsuksi.

Sukutaulu

i. Pélle av Hamilton
wD rt 148
ii. Sibbe
wD m 159
iii. Heltens Sebbe wD rt 145
iie. Pikkuriinan Mette wD m 150
ie. Madeleine
wD m 152
iei. Wild-Wikke wD rt 147
iee. Victoria wD m 152
e. Beautiful Yoanne
wD sysrt 144
ei. Sakur
wD rt 148
eii. Hurja-Vili wD prt 148
eie. Elvira wD prt 148
ee. Jemenna
wD sysrt 154
eei. Kauniston Sebbo wD rn 152
eee. Jordan's Paulina wD sysrt 144
i. Rautias läsipäinen ja kokosukkainen Pélle av Hamilton, alias Ensio on todella upea näky. Yleispainotteinen ori on kisannut menestyksekkäästi valjakkoajossa yhden ja kahden hevosen yksikössä sekä kouluratsastuksessa vaativa B-tasolla. Valjakkoajossa etenkin kouluosuus ja tarkkuuskokeet ovat olleet orin vahvimpia osa-alueita. Luonteeltaan Ensio on kiltti, mutta ensiksi orin kanssa pitää tehdä selväksi kuka oikein määrää. Ensiolla on näyttävät liikkeet, ja varsinkin ravi on todella miellyttävää ja kaunista katsottavaa. Ensio on palkittu KTK-II palkinnolla. Jälkeläisiä orilla on yhteensä 17, joista moni on menestynyt hyvin valjakko- tai koulukilpailuissa.
e. Beautiful Yoanne eli Nonna on nimensä mukaisesti erittäin kaunis. Erikoisen tumman väristä sysirautiasta karvapeitettä koristaa piirto ja kolmen jalan sukat. Estepainotteinen tamma kisasi aluetasolla 100-120cm tasolla, mutta sen kisaura katkesi loukkaantumiseen. Tamma kerettiin ennen loukkaantumista kantakirjata kaikilla suorituskyvynkokeilla ja se saavutti KTK-I palkinnon. Muutaman omistajan vaihdoksen myötä tamma päätyi suurelle siitostallille, jossa se saikin huimat yhdeksän jälkeläistä. Nonna oli luonteeltaan rauhallinen, mutta kiimojen aikana hieman hapan. Ratsuna tamma oli kuuliainen ja nöyrä, sekä omasi uskomattoman näppäryyden esteillä. Nonna viettää ansaittua eläkepäiviä pienellä tilalla, jonne siittolan vanhoista hevosista suurin osa siirtyy.

ii. Todella suuri kokoinen, 159cm korkea, Sibbe oli pikimustan värinen. Sibbe asui koko ikänsä kasvattajallaan ja se kisasi aluetasolla kouluratsastuksessa. Ori kisasi myös muutaman kerran poniratsukoiden aluemestaruuskisoissa. Luonteeltaan se oli hieman orimainen, mikä esiintyi riimunpäässä tanssahteluna. Hoitotilanteissa ori oli mahdottoman utelias ja halusi olla aina kaikessa mukana. Ratsuna Sibbe oli mahdottoman energinen ja sen keskittyminen oli alkuun pientä sähläämistä. Avuille päästyään ori oli oikein miellyttävä ratsastaa, mutta jos orin antoi mennä miten se itse halusi, ratsastaja hävisi sille 6-0. Koulupainotteisena orina Sibbe hyppäsi myös mukavasti: 90cm:n ratoja kotioloissa, kisoihin sen kanssa ei kuitenkaan lähdetty, sillä ori olisi siellä ollut vaikeammin hallittavissa. Jälkeläisiä ori sai yhteensä kuusi. Sibbe siirtyi vihreille laitumille 19-vuoden iässä, hammasongelmien vuoksi.
ie. Madeleine eli Madde oli sirorakenteinen 152cm korkea. Mustaa karvapeitettä koristi piirto ja vasemman takajalan vuohissukka. Valjakkopainotteinen tamma kisasi yhden hevosen yksikkössä, ja sen vahvuuksia olivat etenkin tarkkuuskokeet. Tamma kääntyi näppärästi ja se kuunteli nöyrästi mitä ohjastaja siltä vaati. Luonteeltaan Madde olikin mitä kiltein ja rauhallisin, ja sitä pystyivät hoitamaan huoletta pienemmätkin lapset. Ratsuna Madde oli hieman laiskahko ja sitä saikin hieman tuuppia eteenpäin. Valjakkoajossa tamman olemus kuitenkin muuttui ja se kulki reippaasti eteenpäin. Madde kantakirjattiin KTK-III palkinnolla ja se ehti saada kaksi jälkeläistä. Tamma kuoli valitettavasti vain 15-vuoden iässä tuhoisan tallipalon seurauksena.
ei. Rautiaan värinen Sakur eli Sakke oli 148cm korkea ja sen karvapeitettä koristi pieni sabino merkkinen kuviointi vatsan alla sekä suuret jokaisen jalan sukat ja leveä läsi. Estepainotteinen ori kisasi aluetasolla 100cm esteluokkia ja seuratasolla helppoja koululuokkia. Sakke oli luonteeltaan kiltti ja viihtyi enemmän omissa oloissaan. Ori ei sietänyt muita ruunia tai oreja, joten se tarhasi ja laidunsi aina yksin. Tammoja kohtaan ori ei kumminkaan ollut vihamielinen. Sakke kantakirjattiin III-palkinnolla, saaden ravista arvosanan yhdeksän. Jälkeläisiä ori sai vain kuusi, koska sillä oli hieman huono tiineyttämisprosentti, joka laski mahdollisia kiinnostuneita tamman omistajia. Jälkeläisilleen ori periytti kuitenkin sen sijaan hyvää raviliikettä ja estetekniikkaa. Sakke siirtyi vihreille laitumille 22-vuoden iässä.
ee. Jemenna eli Jemma toimi koko elämänsä siitoshevosena ensiksi suurella welscob siittolalla Englannissa ja sen jälkeen Suomessa pienellä siitostallilla. Sysirautiasta karvapeitettä koristi piirto ja jokaisen jalan sukat. Jemma oli luonteeltaan kiltti ja nöyrä, sekä hoiti varsansa hellästi. Englannissa asuessaan tamma sai viisi jälkeläistä ja Suomessa niitä tuli toiset viisi lisää. Jemma kantakirjattiin II-palkinolla ja se menestyi hyvin welshrotujen näyttelyissä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Jemma periytti jälkeläisilleen hyvin tummaa ja erikoista sysirautiasta väriään suurilla merkeillä sekä kilttiä luonnetta. Tamma siirtyi vihreille laitumille 26-vuoden iässä.

iii. Heltens Sebbe oli raudikko 145-senttinen cob ori, joka kilpaili erinomaisella menestyksellä sekä koulua että esteitä. Sebbe jäi suhteellisen nuorena siitoskäyttöön hyvän kilpauran mahdollistaessa varhaisen eläkkeelle siirtymisen. Kisatulostensa ja hyvän rakenteensa ansiosta ori oli suosittu siitoksessa ja sille siunaantui iso kasa varsoja. Sebbe jouduttiin lopettamaan vakavan ähkyn seurauksena 22-vuotiaana.
iie. Pikkuriinan Mette on nykyäänkin tunnettu nimi welshien sukutauluissa. Pikkuriina-nimisen tamman jälkeläiset ovat erittäin suosittuja monipuolisen käyttönsä vuoksi ratsumaailmassa ja poneja jalostetaan paljon myös welshpartbred-puolelle. Tämän vuoksi myös Meten varsoista osa on partbredejä. Mette oli luonteeltaan kiltti ja helppo, mikä tietenkin sopi paremmin kuin hyvin ratsastuskouluponille. Tähän käyttöön nähden tamma oli kuitenkin erittäin osaava ja siirtyi myöhemmin ratsastuksenopettajan tyttären kilpaponiksi tämän kasvettua ulos shetlanninponistaan.
iei. Wild-Wikke oli nimensä veroinen veitikka. Ori rakasti temppuilua, olihan se kuuluisan sveitsiläisen sirkuksen kasvatteja. Sirkusmaailmassa ei kuitenkaan katsota hyvällä oreja tammojen mielenrauhaa häiritsemässä, joten myös Wikke sai etsiä uuden kodin täytettyään kolme vuotta. Sellainen löytyi nopeilla kaupoilla sirkustirehtöörin kotoa, jossa ori sai toimia lastenratsuna ja oli todella otettu tehtävästään. Wikke kantoi ylpeänä pienet ja suuremmatkin lapset selässään, eikä pannut pahakseen, vaikka tirehtööri itsekin toisinaan selässä pistäytyi. Wiken elämään kuului seuraherrana ja lastenponina olon lisäksi myös seuramiehen virka perheen shetlanninponiruunalle.
iee. Victoriaa olisi voinut hyvin verrata Ruotsin prinsessaan, mikäli tämä olisi jo ollut syntynyt Victorian eläessä.. Niin kaunis tamma oli! Pikimustassa karvassa erottui jokunen punertava karva ja huulille asti ulottuva piirto toi tammaan eleganttia muotoa. Luonteeltaan Victoria oli ystävällinen, yhteistyöhaluinen ja toisia poneja kohtaan loputtoman sosiaalinen. Tamma tiesi paikkansa laumassa, eikä koskaan häirinnyt johtajahevosia ruoka-aikana. Se oli hyvin kasvatettu ja koulutettu poni, joka toimi kenen tahansa kanssa niin kärryiltä kuin selästäkin käsin. Victoria ehti saada harrasteuransa aikana peräti yhdeksän varsaa, joista neljä on kantakirjassa ja melko suosittujakin nimiä welshien sukutauluissa.

eii. Hurja-Vili eli Vili oli punarautias kouluponi, joka esiintyi edukseen myös muutamassa kenttäkisassa mihin se osallistui kotimaassaan Ruotsissa. Vili muutti lyhyen kisakauden alkunsa jälkeen kuitenkin Suomeen ja täällä se eli koko ikänsä muutamaa siitoskautta lukuunottamatta, jolloin Vili oli liisattuna kasvattajalleen. Vilin kilpailu-uran turvin tammoja riitti astutukseen ja varsat menestyivät kouluratsuina suhteellisen hyvin. Luonteeltaan Vilin kerrotaan olleen reipas ratsastaa ja asiallinen käsitellä, ei siis ollenkaan nimensä veroinen tapaus..
eie. Elvira oli punarautias juuri ja juuri ponikokoinen tamma. Se ansaitsi kauransa kuljettamalla ratsastuskouluoppilaita ympäri maneesia suuressa suomalaisessa ratsastuskoulussa. Elvira tunnettiin hieman omapäisenä käsitellä ja se saattoi helposti nähdä mörköjä, mikäli tammaa talutettiin iltamyöhällä tarhasta tai tunnilta talliin. Ratsuna tamma oli kuitenkin kuuliainen, helppo ja omasi isot askellajit, joissa lasten oli helppo istua. Elvi sai tuntiponina vain muutaman varsan, jotka jatkoivat emänsä työtä samaisessa koulussa.
eei. Kauniston Sebbo oli isokokoinen ruunikko ori, joka toimi esteratsuna pääsääntöisesti koko ikänsä, vaikka ehtikin olla hieman aikaa pelkästään myös siitoskäytössä ennen kuolemaansa. Sebbo kilpaili metrin luokkia hyvällä ja tasaisella varmuudella ja voitti elämänsä aikana jopa muutamat kansainväliset kilpailut. Pikkukylästä kotoisin oleva Sebbo oli kulmakunnan kauhu koko sen ajan keväisin, kun tammoilla oli kiimat. Kovaääninen ori hermostutti herkimmät tallillakävijät kutsuhuudoillaan ja omistaja sai taatusti ratsastella rauhassa kentällä! Kisapaikoissa Sebbe oli oikeastaan hyvin samanlainen, mutta malttoi sentään radalla oloaikansa keskittyä olennaiseen.. Naistenmies pääsi vihdoin tosihommiin 16-vuotiaana ja ehti astua ennen kuolemaansa arviolta kuusikymmentä tammaa.
eee. Jordan's Paulina eli Lina oli rauhallinen ja kuuliainen kenttäponi, joka tunnettiin erittäin varmana erikoisesteiden hyppääjänä. Alkuun tamma toimi Ruotsissa kisaponina, mutta sen kyvyt huomioon ottaen omistaja teki raskaan päätöksen myydä poni ulkomaille, jossa sen kyvyt pääsisivät oikeuksiinsa. Paulina ehti kilpailla kuitenkin uudessa kodissaan vain sangen lyhyen ajan, ennen kuin sen kilpaura tyssäsi odottamatta auto-onnettomuuteen klinikkareissulla. Pahemminkin olisi voinut käydä, totesi omistaja, kun klinikalla tutkailtiin röntgenkuvia murtuneesta jalasta. Suhteellisen hyvin se kuitenkin parani vastoin kaikkien odotuksia tai toiveita ja tamma astutettiin kerran, tosin vastoin eläinlääkärin suosituksia, koska ylimääräinen paino olisi voinut vahingoittaa jalkaa entisestään. Kaikki sujui kuitenkin hienosti ja maailmaan putkahti sysirautias kaunokainen Jemenna.

Jälkeläiset

Laatuarvostelut

KRJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

ERJ Laatuarvostelu

30.06.22 - ERJ-II - 92.5p

KERJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

YLA Laatuarvostelu

30.05.19 - YLA3 - 77p

VVJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

VWY Laatuarvostelu

20.01.19 - VWY-III - 6,5 + 6 + 4 + 20 + 0 = 36,5p

Kantakirjaus

20.12.19 - KTK-II - 78p

Näyttelytulokset

VSN Näyttelyt (10p)

18.04.21 - RCH - tuom. Spookiness, Adina

NJ Näyttelyt

04.12.19 - irtoSERT - tuom. Lissu T, Adina
30.03.20 - irtoSERT - tuom. Miia Maria, Adina
31.05.20 - irtoSERT - tuom. Dimma, Cloudfield

Kisatulokset

ERJ 41 sijoitusta

05.10.16 - 100cm - 3/40 - Hiprakka
08.10.16 - 100cm - 3/30 - Rumour Ponies
08.10.16 - 100cm - 3/40 - Hiprakka
09.10.16 - 100cm - 4/30 - Rumour Ponies
09.10.16 - 120cm - 2/17 - Micram Raceponies
10.10.16 - 120cm - 4/17 - Micram Raceponies
10.10.16 - 100cm - 5/40 - Hiprakka
11.10.16 - 110cm - 4/22 - Micram Raceponies
11.10.16 - 120cm - 1/17 - Micram Raceponies
12.10.16 - 120cm - 4/17 - Micram Raceponies
12.10.16 - 100cm - 6/40 - Hiprakka
17.10.16 - 100cm - 1/30 - Vähäpellon Ratsutila
17.10.16 - 110cm - 3/22 - Micram Raceponies
17.10.16 - 120cm - 3/17 - Micram Raceponies
19.10.16 - 100cm - 5/30 - Overload
20.10.16 - 100cm - 4/30 - Vähäpellon Ratsutila
20.10.16 - 100cm - 1/30 - Overload
01.11.16 - 110cm - 2/40 - Hortensia
01.11.16 - 110cm - 5/30 - Ros Cirein
02.11.16 - 110cm - 1/30 - Ros Cirein
02.11.16 - 120cm - 4/36 - Vähäpelto
03.11.16 - 110cm - 5/30 - Mörkövaara
03.11.16 - 110cm - 4/40 - Hortensia
04.11.16 - 110cm - 5/30 - Mörkövaara
04.11.16 - 120cm - 2/36 - Vähäpelto
05.11.16 - 120cm - 3/36 - Vähäpelto
05.11.16 - 110cm - 3/40 - Hortensia
05.11.16 - 110cm - 3/40 - Hortensia
07.11.16 - 110cm - 6/40 - Hortensia
07.11.16 - 110cm - 4/30 - Ros Cirein
08.11.16 - 110cm - 4/30 - Ros Cirein
09.11.16 - 110cm - 4/40 - Hortensia
10.11.16 - 110cm - 4/40 - Hortensia
10.11.16 - 120cm - 4/36 - Vähäpelto
11.11.16 - 110cm - 4/30 - Ros Cirein
12.11.16 - 110cm - 3/30 - Ros Cirein
12.11.16 - 120cm - 1/36 - Vähäpelto
15.11.16 - 120cm - 3/36 - Vähäpelto
18.11.16 - 110cm - 5/30 - Ros Cirein
31.01.18 - 120cm - 2/138 - ERJ Cup
31.01.19 - 120cm - 9/91 - ERJ Cup
31.08.21 - 120cm - 1/102 - ERJ Cup

KRJ 35 sijoitusta

08.07.16 - va B - 2/40 - Metsovaara
09.07.16 - va B - 3/40 - Metsovaara
15.07.16 - va B - 3/40 - Wyrda Horses
11.08.16 - va B - 2/40 - Heljävirta
12.08.16 - va B - 1/40 - Heljävirta
16.08.16 - va B - 4/40 - Heljävirta
19.08.16 - va B - 5/40 - Heljävirta
24.08.16 - va B - 3/40 - Fiktio
25.08.16 - va B - 2/40 - Fiktio
12.10.16 - va B - 1/30 - Vähäpelto
12.10.16 - va B - 3/30 - Vähäpelto
13.10.16 - va B - 5/30 - Vähäpelto
15.10.16 - va B - 1/30 - Vähäpelto
15.10.16 - va B - 5/28 - Rappadan
16.10.16 - va B - 1/27 - Micram Raceponies
16.10.16 - va B - 2/28 - Rappadan
17.10.16 - va B - 3/30 - Vähäpelto
17.10.16 - va B - 2/28 - Rappadan
18.10.16 - va B - 3/31 - Fiktio
18.10.16 - va B - 5/30 - Vähäpelto
18.10.16 - va B - 4/27 - Micram Raceponies
18.10.16 - va B - 1/30 - Vähäpelto
19.10.16 - va B - 2/28 - Rappadan
20.10.16 - va B - 3/28 - Rappadan
23.10.16 - va B - 2/31 - Fiktio
24.10.16 - va B - 3/60 - Pirunkorpi
25.10.16 - va B - 4/60 - Pirunkorpi
25.10.16 - va B - 5/30 - Hortensia
06.11.16 - va B - 5/30 - Iowa
12.11.16 - va B - 3/60 - Pirunkorpi
12.11.16 - va B - 5/40 - Mörkövaara
15.11.16 - va B - 1/40 - Ros Cirein
17.11.16 - va B - 6/40 - Ros Cirein
15.08.23 - va B - 3/17 - Adina
20.10.23 - va B - 5/28 - Adina

KERJ 25 sijoitusta

12.10.16 - helppo - 5/38 - Kevolehto
17.10.16 - helppo - 1/17 - Kultahuisku
24.10.16 - helppo - 1/30 - Overload
30.10.16 - helppo - 6/37 - Ros Cirein
03.11.16 - helppo - 2/26 - Metsovaara
05.11.16 - helppo - 5/26 - Metsovaara
05.11.16 - helppo - 4/40 - Ros Cirein
06.11.16 - helppo - 1/40 - Ros Cirein
09.11.16 - helppo - 2/26 - Metsovaara
02.02.17 - helppo - 4/30 - Mörkövaara
04.02.17 - helppo - 3/30 - Mörkövaara
05.02.17 - helppo - 2/30 - Mörkövaara
06.02.17 - helppo - 5/30 - Mörkövaara
07.03.17 - helppo - 5/30 - Teilikorpi
09.03.17 - helppo - 4/30 - Teilikorpi
26.03.17 - helppo - 1/24 - Stratocaster
09.04.17 - helppo - 3/40 - Metsovaara
10.04.17 - helppo - 5/30 - Mörkövaara
14.04.17 - helppo - 2/30 - Kultahuisku
18.04.17 - helppo - 5/30 - Kultahuisku
12.02.19 - helppo - 4/30 - Safiiritiikerin kk
16.02.19 - helppo - 6/50 - Nekkulan sh
24.02.19 - helppo - 4/30 - Lupsakan sh
26.02.19 - helppo - 2/30 - Lupsakan sh
28.02.19 - helppo - 3/30 - Lupsakan sh

VVJ 6 sijoitusta

03.06.19 - Noviisi koulukoe - 6/40 - Mörkövaara
17.06.19 - Noviisi tarkkuuskoe - 2/40 - Mörkövaara
19.06.19 - Noviisi tarkkuuskoe - 3/40 - Mörkövaara
20.06.19 - Noviisi koulukoe - 6/40 - Mörkövaara
22.06.19 - Noviisi koulukoe - 5/40 - Mörkövaara
29.06.19 - Noviisi koulukoe - 5/40 - Mörkövaara

Valmennukset

00.00.16 Estevalmennus
Ei vielä valmennuksia.

Päiväkirja

00.00.0000, kirjoittaja: X
Ei merkintöjä.